Onze Kraam \ Ons nieuws \ 2-jarig jubileum Eindhoven

2-jarig jubileum Eindhoven

Woensdag 08 Februari 2017

De leukste vrijmarkt van Eindhoven en het gezelligste alternatief voor elke vlooienmarkt!

Onze Kraam bestaat 2 jaar: 7 februari 2015 opende initiatiefnemer en inspirator John Brugmans de deuren voor iedereen die spullen wil verkopen of op zoek is naar verrassende hebbedingen. Het concept komt oorspronkelijk uit Finland waar de ‘vlooienmarkt-in-de-winkel’ al meer dan 25 jaar een traditie is. Iedereen herkent het wel: het dilemma als je spullen, die nog goed zijn en die je niet wil weggooien, wil verkopen. Bied je ze dan aan op Marktplaats, ga je adverteren of huur je een kraam op de eerstvolgende vlooienmarkt? Onze Kraam is het beste en leukste antwoord op die vraag want hier worden jouw spulletjes verkocht voor de afgesproken prijs en de opbrengst is helemaal voor jou!

Uniek en succesvol concept

De formule is even eenvoudig als geniaal: in de winkel staan ruim negentig ‘kramen’ (220x100x50 cm) die voorzien zijn van planken en/of een kledingroede. Je huurt een kraam per week en richt hem in met jouw spulletjes. Elk artikel wordt voorzien van je eigen prijsetiket waarop de verkoopprijs staat vermeld. Je ontvangt het hele bedrag zonder poespas. Geen gezeur, nul geïnteresseerden aan de deur, niks meer afdingen. En bovendien: je hoeft niet thuis te blijven, geen verantwoording af te leggen en al helemaal niet een hele dag op een kleedje of achter een marktkraam te gaan zitten. 
Je hoeft alleen maar een kraam te huren, deze vervolgens inrichten, alles te prijzen en klaar is kees! Elke transactie wordt keurig afgehandeld in de winkel en je kunt de verkoopresultaten volgen vanuit je luie stoel.
Onze Kraam is een perfecte marktplaats voor particulieren die hun overbodige spullen willen verkopen maar ook als je een hobby hebt of zelf producten maakt of aanbiedt is Onze Kraam jouw extra etalage, showroom en verkooppunt in één.


De leukste én de gezelligste

John Brugmans en zijn vrijwilligers hebben Onze Kraam opgebouwd tot een gezellige winkel waar iedere dag weer andere, verrassende spullen te koop aangeboden worden. En dat wordt gewaardeerd door het publiek! Binnen een jaar wist Onze Kraam de eretitel “Gezelligste winkel van Eindhoven” in de wacht te slepen dankzij enthousiaste reacties van tevreden huurders én bezoekers. Voor John en zijn team staan huurders en bezoekers centraal. Je wordt gastvrij ontvangen en de sfeer is altijd positief. Iedereen is welkom om te komen snuffelen, een praatje te maken of een kopje koffie te drinken. Het is voor vele verzamelaars van ontelbare spullen een paradijs, net als voor koopjesjagers en snuffelaars met een neus voor verrassende dingen.


Onze Kraam groeit explosief!

Nog maar net twee jaar oud en dan al in meerdere gemeenten te vinden: Onze Kraam heeft een franchise-concept opgezet die kleine ondernemers de kans biedt om laagdrempelig en zeer beperkte kosten een eigen winkel op te starten. Het concept is klaar en je lift mee op alle voordelen die al beproefd en bewezen zijn. 
Een drietal franchisers heeft de formule van Onze Kraam al omarmd: Michel Muller in Etten-Leur bestaat inmiddels ook al 1 jaar, Ad Oerlemans in Veldhoven en Carla Vink in Hengelo. Voor een tweetal nieuwe locaties staan ook al enthousiaste ondernemers klaar om het gedachtegoed van Onze Kraam verder uit te dragen en  uit te bouwen.